Wednesday, December 19, 2012

3rd Day Of Hospital Attachment

    Alhamdulillah. Again done with my 3rd day of hospital attachment :) Exhausted. Really. But worth it.

From morning till evening we were in the operation theatre watching those surgeries from one to another. Pagi-pagi datang dapat tengok "Womb removal surgery" atau pembuangan rahim. Ada sorang wanita yang terpaksa dibedah akibat rahim ada masalah. Sangat scary. I mean, I dont really feel it, but my female friends berkerut2 dahi mungkin sedang merasai apa yang pesakit tu rasa. Hehe.

 Then we proceed with the removal of gallbladder surgery. It was just the same like yesterday. They use the fibre optic camera to remove the gallbladder. Its just that this one was quite complicated. Banyak lemak rasanya.

  Then at 3.00 P.M. we were allowed to watch ACL Arterior something something which the patient have ligaments problem. Ligamen kaki dia putus kat lutut. So dia terpaksa dibedah dalam keadaan sedar. Tapi lepas dibius di bahagian spine, he didnt feel anything masa operation. Tapi yang scary nya waktu nak bius tu. Panjang jarum tu 1 JENGKAL dan dicucuk kat bahagian tulang belakang. That was really scary.Budak tu menangis kot. Aku yang tengok pun rasa seram sejuk.

   Then at 5.00 pm, the operation was done. So today is our last day kat surgical department. Esok kitorang akan pergi ke bahagian emergency dan tukar dengan team yang lain. Dengar kata dorang nak stay malam sampai pagi sebab nak rasa the real emergency cases malam-malam.

So, till then, penat lah. need to rest early tonight. Homework banyak lagi tak siap ni. Nanti lah fikirkan.

P/s : Sempat lagi bercandid dengan doctor's car. Ferrarri kot! Moga dreams will become true~ =)


1 comment:

  1. ER.... really anticipating 4 it...
    Nnt boleh la share ur experience...
    Hope all the best 4 u...

    ReplyDelete

Kawan-kawan setia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...