Wednesday, December 8, 2010

One more year!!!

  Salam,ok guys,selalunya bila tyme maal hijrah ni,orang akan sibuk berduyun-duyun menulis azam mereka yang baru dalam blog mereka.dan satu lagi fenomena,apabila budak2 form 4 yang bakal menduduki SPM tahun depan akan menunjukkan keinsafan dan keazaman yang baru.Kononya dah nak dekat SPM,takut tak pass.ok lah tu,at least dorang ada keinsafan kan?




    Anyway,sebenarnya fenomena ni memang dah jadi tradisi.Cuma kadang2 terasa malas nak mengikut arus fenomena ni.Biasalah,ayat klise.cakap je nak berubah tapi satu apa pon x dak.`Kalau betul2 nak berubah,its fine,moga2 dapat berkekalan ye.(ish,asal mood nak mengutuk orang kuat ye malam ni)


   Okay,sebagai penghuni bumi yang tak dapat lari dari fitrah kehidupan manusia,So, tak dapat lah nak dielakkan.ok.ok.Tukar mood.:)


    Seperti yang dah sedia maklum,SPM 2011 bakal melanda tidak lama lagi.Sebagai seorang pelajar,nak tak nak,kita terpaksa harungi.Semuanya sudah ditentukan,(asal mood ayat novel dtg ni).So,mak,ayah,"Ayip(bkn nama sebenar) akan cuba buat yang terbaik"!.Seriously Im soo blurred right now!


   Actually,I have the talent on Biology subjects or anything scientific about living things.That is the advantages when your hobby is reading.But I wanna be an astronomist!But Im really weak in maths,calculation or what so ever.So,the conclusion,lets just see the result first okay.




University Al-Azhar
Royal College of Surgeon Ireland



   Okay,lets say,if im taking medical course,of course,my target would be either Egypt(University of Al-Azhar) ,or Royal college of Surgeon in Ireland.But the problem is,I ll finish my study most probably about 6 to 7 years!Oh,I dont wanna waste my time just for studying!


Engineer akan hidup dgn Spanar~


   And if  I am given the chance to go to engineering course,Of course I ll try to go for unique course such as,Biotechnology,Microbacteria,or even medical engineering.And I ll try to apply to JAPAN!Yahoo!what an excitement!or even I can go to United Kingdom or maybe University of Al-Azhar again.


  But guys,That is only a dream if I couldnt get a good result.But at least,i ll try to apply for UIAM.And just pray for me that I would get the chance to to Darul Quran first.That is the dream of my parents.


   So,next year!I like this word: "I ll be studying in school for only one more year!" ,So,readers sekalian,jangan lah sibuk2 nak beli semua barang sekolah baru.Dah tak lama dah.LOL~


   So,my plan for next year?
Agak kurang ekstreme lagilah~

Bakar otak kasi letup and jawab SPM di Hospital.

No comments:

Post a Comment

Kawan-kawan setia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...