Wednesday, March 16, 2011

How to make your facebook browsing faster?

     Hey guys,I just got an interesting article from him.Its about how to fasten your browser especially while using facebook.I dont know why facebook is becoming slower and slower.If we wanna assume the disasters happened in Japan caused it,I dont think so,as the facebook user among japanese are very little.But then here is the tips on how to make your facebook browser becomes faster.

  Im sorry,but if you dont know malay words,then it ll be your problem in understanding this.

*original copy*



ADA 6 STEP UNTUK TURORIAL NI. SILA IKUT SATU PERSATU OKEHH!!

 
STEP 1. mula mula buka My Computer

image

STEP 2. Copy    perkataan nie   

 C:\Windows\System32\drivers\etc\    

pastu pastekan dalam address bar di atas sekali tu dan tekan ENTER..seperti contoh di atas
lepas tu akan jadi macam ni

image

STEP 3. anda nampak kan file yang bernama “hosts” ?open file tu . Right click dan pilih open with Notepad

image

bila dah open. Akan keluar file macam ini

image

STEP 4, JANGAN EDIT ATAU KACAU code lain.sekarang anda cuma perlu  pastekan perkataan dibawah ini dibahagian paling bawah file tersebut
pastekan perkataan ini

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

dan akan jadi seperti ini

image

STEP 5. lepas tu tekan SAVE .Pilih save as type –All Files dan gantikan file “hosts” tersebut

image

STEP 6 .dan siap. Browser anda akan menjadi laju sekarang. Kalau lambat jugak, memang ada masalah dengan berukben atau streamyx atau P1W1Max anda…

PERHATIAN : ada sesetengah pengguna yang menghadapi masalah TAK BOLEH SAVE file tersebut. Macammana untuk selesaikan masalah tu?senang ja. Ikut tutorial dibawah


Buka file “hosts” seperti di awal tutorial dan copy file tersebut ke Desktop.Edit seperti STEP 4 di awal turorial ini dan SAVE di DESKTOP .

image

kemudian Copy file “hosts” tersebut dan paste di bahagian awal tadi. DiC:\Windows\System32\drivers\etc\  (STEP 2).Gantikan file sedia ada dengan file yang telah anda edit .
 Dan siap untuk diguna
bye-bye!




No comments:

Post a Comment

Kawan-kawan setia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...