Saturday, January 28, 2012

Special scholarships ( untuk melayu sahaja?)

   Assalamualaikum,

hey guys , rasenye nak share something dengan korang. Tapi korang kena baca sendiri lah satu conversation antara aku dengan sorang budak Malaysia yang dah 2nd year kat UK buat engineering. Dia ni nak kata top student tu tak lah tapi dia ni mestilah straight A, then dia dpt offer satu scholarships ni yang 3 bulan lepas result dah fly. YES. I SAID BULAN 6 DAH FLY. Meh sini aku share dengan korang.



  • 12 hours ago
    Arifuddin Adam
    • wasalam

  • 12 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • rahsia kerajaan yang orang melayu je boleh tau

  • 12 hours ago
    Arifuddin Adam
    • ok dpt

  • 12 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • ak taleh gtau open3

  • 12 hours ago
    Arifuddin Adam
    • cte skit weh?
    • haha
    • okey2

  • 12 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • betullah
    • sebab
    • kat cni
    • program orang melayu
    • pastu cam.
    • ikut rezeki la

  • 12 hours ago
    Arifuddin Adam
    • o0o0~

  • 12 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • sebab ni prog khas orang melayu
    • ak pon tah cemane leh dapat

  • 12 hours ago
    Arifuddin Adam
    • cne kau apply ehh??

  • 12 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • ak minx jpa je cam biasa
    • tapi
    • dia macam pilih certain2 orang (kriteria dia aku tatau)
    • untuk datang cni
    • tapi kitorg bkn the best la. (pndpt ak)
    • but ko apply je jpa cam biasa.
    • ak minx german kot aritu
    • tapi dpt sini
    • -.-'
    • tapi, kalo ko nak jalan yang insyaAllah konfem dapat sni
    • paling sng amik dgn exxon
    • tade la sng
    • tapi
    • kalo lpas interview dy
    • konfem sini kalo tak silap
    • sbub dak exxon mostly kat sana
    • people that i know of la

  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • owhhh. tapi tahun aq da xde jpa lahh bro...

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • ouh
    • haha
    • erk
    • ak tatau la cenggane
    • -.-'
    • torai la exxon
    • kalo ada.
    • tak pon mara

  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • owh
    • ade pape tips or nak share psl biasiswa nih?

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • erm
    • erk
    • ouh em
    • ko nak amik course apa?

  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • medic
    • tp kalo pape pon x kisahlah
    • asalkan fly
    • haha

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • dude
    • jgn doe
    • buat mistake mati hang blaja tak larat.
    • haha
    • gini
    • kalo interview tu
    • just be yourself

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • and whatever you do
    • jangan nak poyo2 buat cerita
    • kalo ko salu tdo
    • cakap je salu tdo
    • but make sure
    • ko kene nak jadi baik la
    • and then
    • honest la
    • kalo tak ske
    • ckp je tak
    • tapi jgn plak cakap ko benci kerajaan
    • -.-'
    • tu mang carik maut la
    • and then
    • doa byk2
    • it works miracle
    • betulkan niat kenapa nak blaja sume2 tu

  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • wow
    • lagi2??

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • sat na


  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • hahahaha


  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • -.-'
    • bereh boh
    • pelas
    • jgn tamak

  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • ok 

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • kalo da tau nak apa
    • amik je course ap yg ko nk
    • jgn nak mengada amik course2 lain pny scholar (pndpt ak)
    • but make sure
    • decision ko betul
    • and not much to tell act, just be honest and yourself, cos they all want to evaluate you
    • and not your lies
    • be sure you are confident

  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • ok aq nak medic! 

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • cos when you're honest
    • ko boleh cerita dgn selesa
    • and, vanderbilt, is for engineers. but kalo dapat sini,, ko boleh kaw team dgn advisor untuk amik premed. which jalan dia lagi lama nak jadi doctor la

  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • slalunya scholar ape yg org tak tau tapi ada?
    • mcm kau pny tuh
    • ade lg x?
    • yg special2

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • ouh
    • erm
    • tak byk
    • ko kene carik
    • mostly yang luar ngr la
    • ko kene rajin google
    • taim ak ak rajin gak google
    • tapi
    • nak selesa
    • mara or jpa
    • but kalo nak kaya
    • khazanah la
    • woot woot

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • but everything else is just ok
    • ko kene carik
    • ada satu dul
    • dulu
    • uwc kot
    • dunia pny
    • ada malaysia sorg dapat
    • and then ada a few more
    • kalo ko rakyat tengganu bes gak
    • ada dorg nye scholar sndr

  • 11 hours ago
    Arifuddin Adam
    • tp mostly yg tu kan just agama pny subjects

  • 11 hours ago
    Fateh Lani Moq
    • erk
    • kinda la
    • just google like everyday la
    • bkn keje pon
    • unless ko masuk apa nama nye tu
    • tahfiz la cam wanie
    • insyaAllah no problem
    • but like i said, keep your heads low and pray to Allah
    • insyaAllah you will be fine.






      Got it guys? InsyaAllah I ll bring some more experience from genius students. 

      tata~

3 comments:

  1. assalamualaikum.. wahhh.mekaseh sharing^^ terbukak miinda. bagusla kwn hang tu

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..nk tanye boleh ke apply mara dengan jpa(yg utk engineering tu) dua2 skali?
    sy lepasan spm 2011

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam,
      tak boleh isi dua2. sebab dia satu portal yg same, so dia boleh detect kite dah pnah apply mara or jpa.
      and sy pon lepasan spm 2011 XD

      Delete

Kawan-kawan setia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...